Att trampa & att trampas på..

Jag har nu förstått att det här med att skriva om sin träning
är ett omdiskuterat ämne. Jag själv skulle nog ha tippat på att
det pratades i positiva meningar om jag inte hade hunnit läsa om
mångas fruktansvärda irritationer över allt folk som talar om på
tex nätet när dom tränat, vad dom tränat och hur dom tränat.

Jag blir helt ställd & ställer mig väldigt frågande till hur man kan
tycka och tro att alla som sätter ut sin träning på nätet och pratar om
den när man träffar sina kompisar bara söker bekräftelse och skryter?!

Jag kan inte påstå på nått vis att jag skryter om min träning.
(det vore förövrigt ganska skrattretande om jag gjorde på det viset,
eftersom jag faktiskt inte har ett skit att komma med)
Jag tycker det är riktigt inspirerande & peppande att läsa om andras
träning och det är, för mig, otroligt givande och motiverande att skriva
upp vad jag själv pysslar med. Det får mig att fortsätta!
Jag läser träningsbloggar & jag hänger på funbeat.se och jag har aldrig
tolkat skriverierna som just skryt eller någon jakt på bekräftelse.

Jag undrar, på vilket vis är det skryt & vad får man i så fall ut av att skryta
över att man tex sprungit 1 mil, simmat 1 km eller gått på en 20min promenad?

Jag kommer naturligtvis att fortsätta skriva om min träning här på bloggen.
Jag skriver för mig själv och inte för nån annan och ni som tycker det är så
fruktansvärt tråkig läsning eller tycker att jag söker bekräftelse eller vad ni
nu tror – skit i att läsa då! Ni väljer väl själv vad ni läser och inte? Precis
som jag själv väljer vad jag vill skriva och inte.

Nämen jag kanske skulle ta och säga att det kanske är så att alla ni, som
tycker att vi som kör utmaningar och ”träningspredikar för hela världen”,
är bittra och fast i soffdegarfällan. Ni kanske egentligen bara är avis på alla
hurtiga tjejer och killar och önskar att ni själva hade något att berätta om.

Ja ja, så är det ju förstås!

😉

Ps. Nu ska jag ut och springa, 7km i regn och blåst.
Fyfan, visst är jag väl bra duktig nu va? ;-p

17 tankar på “Att trampa & att trampas på..

 1. Jo du är jätteduktig 😉 Vi har nyss kommit hem från björnspaning, dock inte springandes utan med tornadon så det gav inte så mycket motion.

 2. jadu, dagens samhälle, djävla ”/)!#½#! nämen, i feel ya iaf! mennneeh de är ba avundsjuka. jag är avundsjuk på alla som har mmmarabou choklad hemma ikväll.. ;/

  • yey, thanks :]

   hahahha shiiiet, jag är fan också avundsjuk på alla som har det hemma just nu.
   Meneeeh, jag har tokpulat i mig superstora ostbågar istället, gick hur bra som helst det med 😉
   yey. nu ska jag sova, är dödstrött. gonatt kid, vi ses snart!

 3. Ser att du läst min blogg;) Och tagit illa vid dig..

  Det jag ville få fram där är att är det verkligen nödvändigt att uppdatera sin facebookstatus (bland annat) med att man kutat runt järnvägsgatan 5 varv på en dag? Alltså att man är tvungen att skriva det efter varje gång.. Det blir lätt uttråkande och tjatigt.
  Vissa saker är inspererande att läsa, men då tycker jag det ska vara variation i träningen.. Inte bara ”Nu har jag tagit mig ett varv runt järnvägsgatan för 7:e gången idag”..
  Och det jag också ville få fram är att det alltid är samma personer, varje år, som påbörjar en intensiv träning för att sedan gå i ide till vintern..
  Men som jag även skrev, jag är inge bättre.. Men pratar helst inte om det för att slippa skämmas när man till hösten inte orkar längre;P

  Alla får ju skriva precis vad man vill.. och dom bloggar där det bara handlar om träning, träning och träning brukar jag undvika.. eller ja, jag läser knappt bloggar längre..

  Sen, som jag också skrev så tror jag nog att man måste skriva om sin träning för att inte andra ska tro att man ligger på sofflocket hemma..
  Och det är ju också fel! Man kan ju inte anta att andra ligger hemma på latsidan bara för att man väljer att inte dela med sig av hur man tränar.

  Tycker ni gör det bra ni som orkar varje dag..
  Men som sagt, nog blire tjatigt också.. Men mest tjatigt blir det som sagt att läsa om hur järnvägsgatan snart är söndertrampad;P

  • Otroligt, men jag hade helt missat ditt inlägg om just det här. Hade antagligen lämnat en kommentar där om jag sett det tidigare 😉

   Jag vet inte om jag direkt tar illa vid mig av ditt blogginlägg, jag känner mer som så att jag pysslar med mitt och så får det vara.
   Alla i hela världen kommer aldrig nånsin att vara intresserad av mig & mitt liv, men Jag själv kommer alltid tacka just mig själv för att jag hittat ett sätt
   att motivera och inspirera mig till träning och en sundare livsstil.
   Det kändes bara lite olustigt att läsa och höra att man är nån form av skrytmåns som pratar om hur man tränar. (och nu menar jag inte bara ditt inlägg)

   Det känns lite tragiskt om det faktiskt är så att folk känner att dom måste skriva om sin träning för att andra inte ska tycka/tro att dom är lata. För det är ju, precis som du säger, helt fel! Man har väl ingen aning alls om vilka som kör stenhård träning hemma och vilka som alltid ligger på sofflocket.
   Vad spelar det egentligen för roll om man tränar eller inte? Man är ju knappast mer eller mindre värd pga det.
   Något jag uppriktigt undrar över är… varför har man blivit så fruktansvärt noga med bry sig i vad alla andra tycker och tror?
   Jag tror man skulle må mycket bättre av att köra sitt eget race & strunta i att TRO att folk tror saker om en. Förmodligen är de bara hjärnspöken och egentligen är det säkert ingen alls som bryr sig i vad och om man gör nånting alls 😛

   Ang statusuppdateringar på facebook…
   Jag struntar helt enkelt i att läsa det som inte tilltalar mig och jag kan då erkänna att de statusuppdateringar du nämner ovan.. om att man sprungit runt järnvägsgatan faktiskt inte tilltalar mig heller.. om jag ska vara ärlig så är det i princip ingen facebookuppdatering som jag finner intressant (skulle nog kunna skriva ett långt blogginlägg om det också. haha)

   Jag håller nog egentligen med dig till viss del i det du skriver, eller i alla fall så förstår jag vad du vill ha sagt.
   Det är ju faktiskt ett faktum att gymkort och träningslokaler går varma första månaderna varje år och när våren börjar smyga sig på för att sedan tunnas ut allt mer. Det kommer nog alltid vara så och det är egentligen ingenting man bör skämmas över. Man har gjort ett försök och det är bättre än att inte försöka alls.

   Jag har hittat ett sätt som hjälper mig att hålla igång.. att hänga ut hela mitt träningsliv offentligt pressar mig till att faktiskt springa den där löprundan som just då kändes skittråkig och när jag egentligen hellre hade legat på soffan och käkat godis 😛 Dessutom finns det folk som peppar mig att lyckas.
   Men, nu är det ju inte så att jag faktiskt tränar hårt varje dag och jag drar inte heller upp allt i bloggen så fort jag gjort nått, för ja… det skulle onekligen bli tjatigt.
   Därför håller jag mig till att lägga upp min träning på funbeat.se, den siten är ju faktiskt till för just detta ändamål.. skönt att ha nån som för statistik över träningen oxå.. så jag slipper själv, är ju vedervärdigt värdelös på att räkna du vet 😛

   Jaja, jag håller med dig i en del av det du skriver men tror fortfarande att det, för de flesta, handlar om motivation, pepp och inspiration.
   Och jag håller även med dig om att det ska vara lite mer än ”har sprungit runt järnvägsgatan idag igen” för att jag ska finna det intressant! 🙂

   Tack för en bra kommentar! Vi ses väl nästa söndag (om jag hittat några kläder att ha på mig tills dess.. man är ju inte direkt ute i god tid. nånsin)

   • Ja, skryt kanske var fel ordval av mig.. Men ja, skryt.. vissa får det att framstå som skryt, inte alla, men vissa.

    Ser att du fått många kommentarer här där folk också skriver att andra ”gnäller” (och gnällt vette ju fan om jag gjort)över dom som tränar (var väl inte ”gnäll” över dom som tränar heller, utan ”gnäll” över dom som måste skriva om det jämt, jämt, jämt). Men vad jag sett så är det ingen annan än jag som tagit upp det ämnet faktiskt och bara en gång dessutom.
    Och då antar dom flesta också (enligt vad jag läser) att man är avundsjuk, men så är inte fallet, inte från min sida iallafall.
    För jag har hittat en träningsform som passar mig och mitt liv..
    Och bara för att folk inte ser det jag gör(alltid) och inte läser om det heller behöver dom inte anta att jag är avundsjuk för att ”jag sitter hemma i soffan” (som det så fint får heta) för så är det som sagt inte..

    Funbeat verkar ju vara en bra sida där man kan skriva också.. för där lär nog dom allra flesta finna det intressant och dessutom är det kanske en bättre sida att prata på angående träning.. och dessutom kunna byta erfarenheter..

    Jopp, vi ses på Söndag..
    Själv har jag lite mer paniken över att doppresenten inte ska hinna komma.. Men det är väl också så typiskt;P

   • Nu vet jag inte om de som kommenterat syftar på just ditt blogginlägg, jag tror snarare att de utgår från vad jag skrivit i mitt inlägg eller egna erfarenheter.
    Jag håller med Jenni att träning verkar ha blivit ett väldigt laddat ämne, antagligen för att världen ser ut som den gör idag. Det är hysteri om hur man ska se ut, vad man bör och inte bör äta, det ska tränas, man ska va bästa föräldern och till råga på allt så ska man oxå ha barbiemidja & feta muskler.
    Visst kan man ha förståelse för att det finns människor som tycker det är jobbigt att lyssna på träningssnack, man vet att man borde men man fixar det inte. (ett exempel)

    men.. ditt inlägg handlade ju egentligen om något helt annat & i den frågan tycker jag det är skönt att man kan välja bort det man inte vill läsa. Det är ju väldigt enkelt att bara hoppa över 🙂

    Jag tror inte att ditt inlägg behöver handla om avundsjuka, men jag har fortfarande kvar teorin om att många som tycker att det är jobbigt att läsa och höra om hur andra tränar faktiskt vill träna men fixar det inte av en eller annan anledning.

    När det gäller gnället så må jag då säga att det finns en uppsjö av bloggar där mer eller mindre alla inlägg innehåller nedvärderande texter mot både det ena & det andra. Det handlar inte bara om träning naturligtvis, utan om precis allt. (oxå då är det fantastiskt skönt att kunna välja bort det man inte finner intressant)

    Jo, alltså jag gillar funbeat. Jag blir sjukt motiverad av att se allas träningskalendrar och man får så mycket tips på bra träning och träningsprogram osv.
    Byta erfarenheter är ju guld värt i typ alla situationer, finns alltid nån som vet mycket och vill dela med sig 🙂

    hehehe, ja jag väntar på ena presenten jag oxå.. trodde det skulle gå skitfort att få den men ACK så fel jag hade. kommer börja jaga företaget med blåslampa om jag inte får den i morgon 😛 (klädproblemet blir nog ett minne blott om jag får presentproblem på det)

    du… jag kom att tänka på våra lektioner i franska härom dagen.. fråga inte varför, det bara dök upp.
    Jag skulle nog knappast fixa en hel mening på franska idag.. förutom en enda.. gissa vilken 😛

 4. Kunde inte sagt/skrivit det bättre själv. Konstigt det där med att träning ska vara ett sådant laddat ämne. Har förstått att man inte ska prata för högt och ljudligt om all träning för det kan tydligen vara någon som tycker det är jobbigt…har läst/hört det på många ställen nu.
  Men när man väl är inne i en bra topp angående träningen känns det som man vill dela med sig, jag blir ju smått euforisk efter ett bra träningspass 😀 och då vill jag berätta hur roligt jag tycker det är…men har lärt mig att göra det till människor som tycker det är roligt för min skull, ja du förstår 🙂

  Blev långt, hade bara tänkt skriva den första raden ”kunde inte säga/skriva det bättre själv” 😉

  Lycka till med all träning 🙂

  • Ja visst är det konstigt att det är ett sånt laddat ämne, jag tycker det borde vara lite tvärt om.
   Att sånt som är hälsosamt borde uppmuntras. Men det är ju bara jag 😉

   Jag känner precis som du, jag mår såå fruktansvärt bra efter ett riktigt träningspass.
   Att träna är roligt så självklat vill jag berätta om det.
   Precis som att många andra vill berätta om sina barn, sina hundar och alla andra intressen man har och tycker är sjukt roligt 🙂

   Lycka till själv & tack för kommentaren, skönt att höra att jag inte är den enda som känner såhär 😉

 5. Ja jag förstår inte heller vad det är att bli irriterad på. Jag är som du, blir peppad av att läsa om andras träning och att skriva lite om min egen 🙂 I vissa bloggar verkar man däremot fylla inläggen med klagomål över vad andra skriver i sina.

  Och jag tror nog att det ligger lite i att de som klagar minsann önskade att de var lika duktiga och hurtiga 😉

  Jag är så glad att jag äntligen kommit tillbaks i gamla fotspår igen, har alltid tränat tills barnen kom. Men nu så 🙂 det får jag nog allt tacka internet för 🙂

  • Ja, visst är dessa ”gnällbloggar” trista… det är skönt att kunna välja sin läsning.
   Det finns förstås en anledning till att man skapar dessa klagomålsinlägg och man får väl tro att personen bakom mår lite bättre efter att dom har fått gnälla av sig lite 🙂

   Ja jag håller helt med dig! Jag är otroligt glad att jag kommit igång igen och att jag funnit ett sätt att hitta motivation, inspiration och hela baletten, även när det känns tungt. Jag tackar nog oxå internet för det, finns få ställen där jag snappar upp så mycket bra och rolig träning som på just internet 🙂

   Tack för kommentaren & Lycka till med träningen! 🙂

 6. Jag förstår inte hur folk som har mage att gnälla över andras träning är funtade. För det första så tränar (i alla fall) jag för min egen skull, inte för någon annan, för det andra så har man en blogg där man skriver personliga saker. Konstigt att man skriver om sin träning? Tycker man att det blir tjatigt med de inläggen, som någon skrev, så kan man ju bara hoppa över dem? Det är ju tur att man har valmöjlighet välja vad man vill läsa 🙂
  Jag vill för övrigt ha lösenord. Du har min mail. Å välkommen till WordPress, jag tycker i alla fall att det är bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s