Ugnsbakad aubergine med köttfärsröra – 4 port
2 stora auberginer
olivolja
salt & peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
15 svarta oliver
1 burk krossade tomater
2 tsk oregano eller basilika
125 g mozzarella
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginerna på längden och skär några snitt i dem.
Häll över lite olivolja och krydda med salt & peppar.
Ställ in i ugnen i ca 20 min.
Skala & hacka lök & vitlök, bryn i olivolja tills de fått färg. Lägg på fat.
Bryn färsen i olivolja i några minuter, tillsätt sedan lök, vitlök, oliver,
krossade tomater och kryddorna. Låt koka i ca 15 min.
Fördela köttfärsröran på auberginerna, riv mozzarella och lägg på köttfärsen.
Baka i ugnen i ytterligare 15 min.
Helt galet gott, jag lovar!
Jag struntade förstås i oliverna och så hade det varit fräscht med lite
grönsallad till, men naturligtvis lyckdes vi handla hem ett dåligt
salladshuvud. Och jo, jag hade nog på lite väl mycket mozzarella 😉