Plötsligt händer det…

Med sambon borta på möte och sonen sovande för natten
hinner man otroligt mycket, baka bröd tex.

Jag köpte en bok för ett tag sen, Paulúns GI-månad.
Där hittade jag ett recept på ett bröd som tilltalade mig,
det var med andra ord enkelt att göra 😉

Har provsmakat en fralla & jäklar i min låda, dom va goo!

Paulúns GI-frallor (ca 20 stycken)

50 g jäst, färsk
1/2 l mellanmjölk
3 ½ dl havregryn
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl sesamfrön, skalade
1/2 dl solrosfrön
2 tsk salt
2 tsk flytande honung
7-6 dl dinkelmjöl, siktat
1 dl grahamsmjöl
1/2 dl rapsolja

Blanda jästen i fingervarm mjölk i en stor bunke.
Häll i havregryn, linfrön, sesamfrön och solrosfrön och rör om.
Låt stå under duk på ett varmt ställe i 10-15 min, tills det kommer
upp små bubblor från degen.
Blanda i salt, honung och rör ner lite mjöl i taget.
Häll i oljan i slutskedet av knådandet. Degen ska vara ganska lös, men
lossna från händerna och skålkanterna.

Forma små bullar (ca 20 st), platta till dem och ställ dem på en ugnsplåt
med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i cirka 30 minuter.
Grädda frallorna i mitten av ugnen på 225 graders värme i 12 min.

4 tankar på “Plötsligt händer det…

  1. Ser smarriga ut. Nu har jag skrivit ut ditt recept sen får jag se om jag tar mig i kragen och bakar i helgen 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s