Årets intensivaste helg?

Det är faktiskt redan torsdag så snart är det helg igen. En mycket lugn sådan och Ja, det är så jäkla välbehövligt efter den helg som var. Jag är helt övertygad om att årets intensivaste helg har passerat. helt övertygad.
Inte nog med att vi ordnade Klubbmästerskap på Ridklubben, det var oxå medlemsgala på lördagkväll och som grädden på moset så tyckte jag att det var lämpligt att tävla båda dagarna oxå.

Klubbmästerskapet blev hur bra som helst, precis som det alltid blir när vi fixar tävlingar nuförtiden. Vi börjar liksom få in en hel del rutin, vi kan det här nu.
Min helg i ”korthet” kan sammanfattas såhär:

fredag: Jobb. direkt efter jobbet fixade jag stallet, packade inför tävlingar och red chamonix på världens hårdaste och knaggligaste bana. dvs, kändes helt meningslöst. 19.55, 5 min innan ica stänger, hetsade jag och Jenny in genom Icas dörrar för att ta ut pengar & hetsshoppa tacomiddag. Mia hetsade in med kanske 1 min tillgodo. Hem och duscha, prova alla tusen klänningar inför lördagens gala och sen äntligen – MAT! och lite lugn och ro.
lördag. klockan väckte mig 04.45. Säkerställer att Jenny är vaken, det är hon inte. 05.10 väcker jag henne. asbra, vi är i fas.
kommer till stallet 05.30 och släpper ut alla hästar. Chamonix käkar frulle & jag packar det sista, mockar och gör i ordning inför kvällen.
Fixar iordning hästen, som dagen till ära har smutsat ner sig ordentligt under natten. Hästen lastas och vi drar. Kommer ca 2km sen inser jag att jag visst glömt schabraket. Hemma. Nyckeln är kvar i stallet. vi vänder. Nu inte längre i fas.
Är man inte längre i fas kan man lika gärna passa på att tanka oxå, så det gör vi.
kommer fram till Ammer, KM hela dagen & jag rider två clear rounder. Mycket bra! Hetsar sen hem med häst, hetsar till Ica – bankomaten snor mitt kort och tjuter som fan. Får tillbaka mitt kort, köper strumpbyxor, glömmer köpa frulle, Får inte betala för bankomaten har förstört mitt kort. Jenny betalas. hetsar sen hem för att duscha och sen kommer alla mina jättefina galaklädda kompizzzar till mig innan vi åker vidare på gala. En mycket trevlig gala. Man kan slappna av lite igen och dessutom
kommer vi hem i en trevlig tid!
söndag. klockan väckte mig även då 04.45. samma procedur, säkerställer att Jenny är vaken, det är hon inte. väcker henna 05.10. asbra, vi är i fas!
Kommer till stallet 05.30, behöver inte släppa ut hästar utan kan direkt hugga in på att göra iordning chamonix som dagen till ära är ÄNNU skitigare än dagen innan.
Skrubbar henne med tvättsvamp, hjälper inte. skrubbar med rotborste, hjälper inte.
Jaja. Chamonix får gå dressyrtävling med stor bajsfläck på låret. asbra, vi är ändå i fas. Lastar några minuter efter 7, schabrak och allt är med. inget glömt.
vi är på riktigt i fas! KM hela dagen. vi rider en klass, hästen är galen. hästen känns inte som vanligt. stryker nästa klass. Jenny rider bra som fan. får rosetter och plaketter och är bara helt bäst. jag deppar som ett ledset barn över att chamonix inte är fräsch. Men KM går bra. KM tar slut. Helgen börjar vara över.
drar hem med hästar, mockar och fixar stallet. Drar hem och sover tills familjen kommer hem. mycket skönt.

20141127-110557.jpg
20141127-110415.jpgLite kontrast att plötsligt vara galaklädd. Som vanligt fastnar jag inte på bild.

 

2 tankar på “Årets intensivaste helg?

  1. Låter som en stressig helg. Vi hade nog det betydligare lugnare Eliah och jag 🙂
    Var tvungen att googla schabrak för att veta vad ni i hästvärlden använder det till?
    Jag skulle nog kalla en stor häst för ett schabrak 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s